Translate

Valentin nap

Február 14. Valentin napja - A szerelmesek napja - Akkor szeress, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá a legnagyobb szükségem

Valentin nap története, szokások

Párkereső

Ha még nincs párod, keress magadnak itt!
Kattints a képre!

Bookmarking

Szerelem - dalban

Szerelem - dalban

Szerelmes SMS

AJÁNLATOK

Szerelmes versek, idézetek

Valentin ünnepére

Sztárok és a Valentin nap

Utolsó kommentek

Szokások régen és ma

2008.02.10. 07:53 | welltina | 2 komment

Az amerikaiak 74 százaléka ünnepli a Valentin Napot, és ez összességében 188 millió kézbesítendő képeslapot jelent, de a szingli életforma előretörésének köszönhetően ott a nõk 15 %-a kénytelen önmagának küldeni egy szép virágcsokrot ezen az ünnepen. A legtöbb képeslapot a tanárok kapják, ám arra is van adat, hogy a háziállat tulajdonosok 3 %- a meglepi valamivel kis kedvencét valentinkor.

Az első Bálint napi szerelmi vallomás a középkorból maradt ránk, az 1400-as évekből: a levelet egy francia lovag, Charles, Orlean grófja küldte feleségének, a Londoni Tower-ből, ahol fogva tartották.

A középkorban úgy tartották, hogy az első egyedülálló, ellenkező nemű személy, akivel találkozol Bálint nap reggelén a jövendőbelid lesz.

Az 1500-as évek végén a lányok bizarr ételeket fogyasztottak ezen a napon, mert úgy vélték a fura és szokatlan ételek segítségével megálmodhatják, hogy ki lesz a jövendőbelijük.

Nagy Britanniában a Valentin nap népszerűsége a 17. század óta nő. A 18. századra a felső osztály tagjai titkos kézzel írott üzeneteket csempésztek egymás táskájába és zsebébe ezen a napon. A nyomtatott képeslapok a 19. század elején jelentek meg.

Az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban és Angliában a Valentin napi képeslapok között új trend hódít. A Valentin napi képeslapnak álcázott, személyre szabott bankkártya a legújabb trend, ha ajándékozásról van szó. Így a szerelmi üzenetet vásárlás közben újra és újra megnézheted.

Szerelmi vallomás cukorkával
A Valentin napi bon-bonokon és szív alakú cukorkákon legtöbbször a „Be Mine”, „Légy az enyém” felirat szerepel már 1902 óta. Népszerű bon-bon felirat még 1999 óta Elvis dala után a „Love me tender” is. Amerikában a különleges cukorkákat csupán ebből az alkalomból dobják piacra, minden évben új feliratok hódítanak. 2008 trendje a „szívben olvad, nem a kezedben”, „napsütés” „love good” és a „chill out” feliratok.

Szerelmi fészkek
A világon számos helység viseli a szerelem nevet. Valentin napon ezek a helyek szinte turisztikai látványosságnak számítanak. Sokan azért látogatnak el a szerelem fémjelezte városokba, mert abban reménykednek, hogy ez szerencsét hoz nekik, míg a párok általában szerelmüket szeretnék megpecsételni ezzel. Amerikában Valentine, Loveland, Lovejoy, Lovelock, Lovelady, Loves Park, Loving County, Lovington, Romeo, Romeoville, South Heart és Loving városok lesznek évrõl- évre a szerelem fellegvárai február 14-én.

Forrás: nana.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://valentinnapja.blog.hu/api/trackback/id/tr70338623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovács mária · http://k.marcsi895 2008.02.14. 14:01:48

boldog valentin napot

tünce 2008.03.10. 12:32:02

táőéőéé
Címkék: történet szokások szerelmes valentin nap y love you
süti beállítások módosítása