Translate

Valentin nap

Február 14. Valentin napja - A szerelmesek napja - Akkor szeress, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá a legnagyobb szükségem

Valentin nap története, szokások

Párkereső

Ha még nincs párod, keress magadnak itt!
Kattints a képre!

Bookmarking

Szerelem - dalban

Szerelem - dalban

Szerelmes SMS

AJÁNLATOK

Szerelmes versek, idézetek

Valentin ünnepére

Sztárok és a Valentin nap

Utolsó kommentek

Valentin-napi mézeskalácsszív

2008.01.25. 19:06 | welltina | Szólj hozzá!


Készíts Valentin napra mézeskalácsszívet.

Egyedi, finom, és látványnak is kellemes, az illata is finom, csábító.

Időben beszerezheted a hozzávalókat :)


Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg méz, 15 dkg barnacukor, 3 dl tej, só, szerecsendió, fahéj;

A mázhoz: 2 kanál méz, 15 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín.

 
A lisztet, sütőport, cukrot összekeverjük. A tejet a mézzel feltesszük melegedni, míg a méz folyékonnyá nem válik, majd a sütőporos liszttel összedolgozva tésztát készítünk. Ezt a formába öntve sütőbe tesszük, és közepes lángon készre sütjük. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy elkészült-e, hogy egy tűt szúrunk a süteménybe. Ha már nem ragad rá tészta, akkor megsült. Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és rácsra téve tovább hűtjük.

A máz készítéséhez a tejszínt és a mézet felmelegítjük, majd lassan a csokoládéra csorgatjuk. Ezt állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, ezután a szívekre önjük, ügyelve, hogy a tetejét egyenletesen befedje a máz, majd egy órát hagyjuk szilárdulni. Esetleg olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük.



A bejegyzés trackback címe:

https://valentinnapja.blog.hu/api/trackback/id/tr64306354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: tipp süti valentin mézeskalácsszív
süti beállítások módosítása